De Bouvier

De Bouvier is een van de Belgische herders. We mogen terecht fier zijn op dit ras. De Bouvier is een geweldige hond, maar het vraagt veel inspanning om deze hond te houden.

 

Veel informatie over de Bouvier is er niet te vinden. Hoewel het van oorsprong een ruige hond is voor het zware werk, vergt o.a. zijn vacht wel wat onderhoud.

 

De passie ontstond met de liefde voor de Belgische herder. Na een Groenendaeler en een Mechelse herder, kwam voor de eerste maal een Bouvier in ons gezin. Zijn levenswandel verliep niet van een leien dakje.

 

Na 6 maanden kwam hij in het asiel terecht. Daar heeft hij bijna een jaar doorgebracht. Van het asiel verhuisde hij naar een gezin in de stad. Dit gezin kon hem niet houden. Zo kwam hij uiteindelijk bij ons. Het hoeft geen betoog dat dit geen gemakkelijke uitgangspositie is. Veel begrip hiervoor, was er in de omgeving niet.

 

Ondertussen wordt hij gerespecteerd en ook een beetje gevreesd. Kinderen zijn dol op hem en dit is wederzijds. Hij wordt langzaam de geweldige en machtige hond waarvoor dit ras zo wordt geroemd.

 

 

Mijn blog

 

 

 

 

De Bouvier

Info@smensy.com